Ara maracana

Beskrivelse

Ara Maracana,Rødbukara eller blue winged macaw som de blir kalt har hovedsakelig grønn fjærdrakt med rød buk. Hodekronen, kinnene og ytterdelen av stjerten er blåliggrønn, mens stjertbasen og buken er rød. Rundt øyene har den et bart felt med naken, hvit hud. Øynene har amberfarget iris. Undersiden av vingene er gulaktig. Fuglen er blant de mindre araene og blir typisk cirka 36–43 cm lang, målt fra hodet til tuppen av stjerten. Vekt 246-266 gr.

Utbredelse

Fuglen forekommer i det østlige Bolivia og Paraguay, det nordøstre Argentina og i Brasil i Sør-Amerika